Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 kg svinenakke
vann
1 1/2 ss salt
6 hvite pepperkorn
8 hele allehånde
2 laurbærblad
2 løk, skåret i båter
6 plater gelatin
Legg kjøttet i en kasserolle. Hell vann på til det dekker kjøttet. La det koke opp, skum godt. Tilsett salt, krydder og løkbåter.
Kok kjøttet til det kjennes mørt og løsner fra benet.
Ta kjøttet opp og la det kjølne.
Renskjær kjøttet, fjern ben og hinner. Skjær det i små terninger, eller mal det på kjøttkvern.
Sil buljongen. Legg kjøttet i kasserollen, hell 1 liter av buljongen over, varm det opp.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de mykner. Klem vannet godt av og løs dem opp i litt varm buljong. Hell det i kasserollen.
Skyll en passende form i kaldt vann, hell blandingen i og sett den kaldt med et håndkle over.