Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 store purre
noen kvister frisk timian
4-5 ss mild olivenolje
2,5 dl hvitvin
1 finhakket hvitløkfedd
salt
pepper fra kvern
250 g rensede reker
1 ss sitronsaft
Snitt purrene på langs og skyll godt under rennende, kaldt vann. Tørk lett og kutt stykker på skrå, 4 cm. Skyll noen kvister timian og rist tørr.
Varm oljen i en stor gryte, tilsett purren og rør raskt. Spe med vin og ha i timian, salt og pepper. Småkok på svak varme i ca 10 minutter til purren er mør.
Avkjøl i kraften og la trekke over natten. Fjern timiankvistene. Slik kan purren serveres som tilbehør.
En ny rett får du ved å tilsette reker og sitron som får trekke ca 3 timer. Synes du det er for mye marinade, heller du bare av litt.
Marinert purre egner seg som forrett, på koldtbord eller som tilbehør med eller uten reker.