Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2-3/4 kg tynnribbe av lam
2 ts salt
2 krm grovmalt pepper
2 krm hvitløkpulver
Ekstra krydring:
revet skall av 1/2 sitron
1 ts oregano
hakket dill
Rullen lages av tynnribben med slagside. Den kan enten ovnsbakes i folie eller kokes i saltvann. Passer best å servere kald i tynne skiver som pålegg.
Legg ribben med kjøttsiden opp. Skjær med en skarp kniv tett inntil ribbene gjennom den øverste hinnen. Bryt deretter løs ribbena.
Bland salt, pepper og hvitløkpulver, strø det over kjøttsiden. Legg også på revet sitronskall, oregano og hakket dill. Rull sammen til en fast rull og surr den med hyssing eller krympet bomullsgarn.
I ovn: Pakk inn rullen i aluminiumsforlie, legg pakken i en ildfast form og sett den midt i ovnen ved 175 C. La den stå i 1 1/4 time. La rullen avkjøles i folien.
I vann: Legg rullen i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt eller varmt vann til det dekker rullen. Kok opp, tilsett 2 ts salt pr. liter vann og kok rullen under lokk på svak varme i ca 1 time. La rullen avkjøles i kraften. Oppbevar den deretter i folie. Holder seg ca 1 uke i kjøleskap.
Lammerull kan fryses.