Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg svineknoke
salt
vann
1 løk
6 svarte pepperkorn
6 allehånde
1 laurbærblad
1 broiler, ca 1 kg
2 plater gelatin
evt. erter og persille til pynt
(ca 1 1/2 kg)
Legg svineknoken i en gryte, hell vann på til det dekker. Kok opp og skum. Tilsett 2 ts salt pr. liter vann.
Skrell løken. Legg den hel i gryten sammen med alt krydderet. Kok på svak varme under lokk ca. 1 time.
Del broileren i to, legg den i gryten og videre ca. 30 minutter.
Ta kjøttet opp og la det kjølne. Sil kraften, kok den inn til ca 1 liter.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann. Fjern svor, skinn og ben fra fleskeknoke og broiler. Skjær kjøttet i fine strimler.
Kok kraften opp på nytt. Klem vannet av gelatinen, la den smelte i den varme kraften.
Legg kjøttet i kraften. Skyll passende former i vann, fordel alt i formene. La alt stivne på et kjølig sted.
Dypp formene et øyeblikk i varmt vann, hvelv ut på fat og pynt med erter og persille.