Flere resulteter finnes under oppskriften
2,5 dl hvitvin eller vann
1 løk i skiver
1 gulrot i skiver
6 helpepper
4 hele koriander
3-4 persillestilker
1 laurbærblad
1 ts salt
4 rensede makreller u/hode
saft av 1 sitron
persille til pynt
Ha vin, vann, løk, gulrot og krydder i en kaserolle og la det småkoke i 10 minutter. Legg i mellomtiden makrellene i en sauterningspanne eller vid kasserolle som er stor nok til at de kan ligge ved siden av hverandre. Drypp sitronsaften over dem og hell på den kokende laken.
Legg på lokk eller dekk med folie. Varm opp til kokepunktet, demp varmen og la fisken trekke 10 minutter eller til den er akkurat ferdig. Legg makrellene over i en serveringsform. Fjern persillestilkene og hell kokelaken i formen. Avkjøl.
Pynt med persille like før servering. Du kan rense fisken for skinn og bein etter at den er avkjølt. Legg den opp på fat. Bland litt av laken med sennep og drypp det på fisken eller server det ved siden av.