Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kyllingfilet
300 g hakket svinekjøtt
2 fedd hvitløk
3 ss friskhakket persille
1 ts tørket merian
5 plater gelatin
3 egg
5 ss sherry eller madeira
salt
nykvernet pepper
8 tynne baconskiver
Rens og hakk hvitløkfeddene. Skjær 1/3 av kyllingkjøttet i 2-3 cm tykke stykker på langs. Resten av kyllinkjøttet hakkes og blandes med hakket svinekjøtt, hakket hvitløksfedd, hakket persille, merian, egg og sherry.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Ta den opp og klem ut vannet. Smelt gelatinen over vannbad og ha den i blandingen. Krydre med salt og pepper.
Kle formen med baconskiver.
Ha halvparten av farsen i formen. Legg kyllingstykkene på langs i formen. Fordel resten av farsen over. Legg et par baconskiver øverst.
Sett ovnen på 160 C. Dekk formen med folie. La patéen stå på rist midt i ovnen i 75-90 minutter. Fjern folien de siste 30 minuttene. Avkjøl patéen under lett press.