Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinehode
1 sitron
3 laurbærblad
3 løk
2 ss vineddik
salt
hel pepper
noen ansjosfileter
Pynt:
salat
hardkokte egg
tomater
asparges
Dressing:
1 ss hakket persille
salt
pepper
sennep
sukker
4 ss vineddik
1 dl olivenolje
Legg svinehodet i kaldt vann sammen med sitronskiver. Bytt vann noen ganger og la det ligge natten over.
Ta hodet opp av vannet og skyll det godt. Legg hodet i en gryte og hell vann på så det dekker. Ha i laurbærblad, hele løk, eddik, salt, hel pepper og ansjos. Kok opp og skum godt før lokk legges på.
La det stå og småkoke til svinehodet er mørt. Beregn ca 3 timer, etter størrelsen på hodet. Ta opp hodet og avkjøl det. Kok kraften inn til det bare er 1/2 liter igjen.
Skjær kjøttet fra benene og fjern overflødig fett. Skjær kjøttet i terninger og legg det i en form. Hell kraften over og sett formen kjølig til det stivner.
Hvelv formen over på fat og pynt med salat, egg i skiver, tomatskiver og asparges. Bland alle ingredienser til dressingen og server den ved siden av.