Flere resulteter finnes under oppskriften
2 bokser tomater, 800 g
5 dl kyllingkraft
6 skiver løk
2 stilker selleri eller 1/2 ts sellerisalt
4 stilker persille
2 laurbærblad
10 pepperkorn
1 ts sukker
1/5 krm kajennepepper
salt
pepper
3 ss gelatin eller 9 plater gelatin
Ha alle ingrediensene uten gelatin i en kjele og la det langsomt koke opp. La det småkoke under lokk i 20 minutter.
Fjern laurbærbladene og mos det hele i hurtigmikser. Sil blandingen. Nå skal det være 8-10 dl. Smak til med krydder.
Løs opp gelatin i så mye vann at det blir 10 dl til sammen. Rør oppløst gelatin i blandingen.
Hell blandingen i en randform på 1,5 liter. Avkjøl gjerne natten over.
Dypp formen et øyeblikk i kokende vann og hvelv tomatranden over på fat. Fyll midten med hakkede hardkokte egg blandet med litt rømme og 1 ss hakket gressløk.