Flere resulteter finnes under oppskriften
1 isbergsalat
1 liten bunt stilkselleri
3-4 tomater
1 bunt vårløk
2-3 gulrøtter
1 boks maiskorn, ca 285 g
100 g bønneskudd, friske eller hermetiske
100 g tynne baconskiver uten svor
3 loffskiver
2 ss olje
3 egg
1 liten bunt gressløk
3 ss solsikkefrø
100 g revet cheddarost
OSTEDRESSING:
100 g mild blåmuggost
1 hvitløkfedd
1 dl crème fraîche
salt
nykvernet hvit pepper
2 ss virgin olivenolje
FRANSK DRESSING:
4 ss hvitvinseddik
salt
nykvernet hvit pepper
1 ts dijonsennep
16 ss virgin olivenolje (2,4 dl)
THOUSAND ISLAND DRESSING:
1 dl majones
2 ss tomatketchup
1 lite egg
1 liten rød paprika
2-3 ss hakket persille
2 dråper tabascosaus
Finn fram serveringsboller og legg opp ingrediensene hver for seg i bollene etter hvert.
Skyll salaten og rist vannet godt av den. Skjær bort grove bladnerver og riv eller skjær bladene i store biter. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i båter.
Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
Sil kraften av maiskornene. Ha bønneskuddene i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. La dem renne godt av.
Klipp eller skjær baconet i tynne strimler. Ha baconet i en stekepanne og stek det på middels varme til det er sprøtt. Ta det opp med hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir.
Skjær loffskivene i terninger. Ha oljen i stekepannen du brukte baconet og varm den. Stek loffterningene på middels varme til de er gyllenbrune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg alle eggene, også de til Thousand Island-dressingen, i kokende vann og kok dem i 10 minutter. Skyll dem i kaldt vann og ta av skallet. Legg egget til dressingen til side og skjær de andre i båter. Skyll gressløken og klipp den smått.
Ha solsikkefrø og revet ost i serveringsboller.
Ostedressingen: Mos blåmuggosten med gaffel i en bolle. Skrell og press hvitløkfeddet og bland det med osten. Rør inn crème fraîche, litt salt og pepper og olivenolje. Rør til alt er godt blandet.
Fransk dressing: Ha alle ingrediensene i et ristebeger eller glass med skruløkk og rist sammen.
Thousand Island-dressing: Bland majones og ketchup. Hakk det kokte egget. Skyll paprikaen, fjern frø, stilk og hvite ribber og skjær kjøttet i små terninger. Ha egg, paprika og persille i majonesblandingen og smak dressingen til med tabasco.
Ha dressingene i små boller og sett dem ved siden av de andre salatingrediensene.