Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ferskt eller dypfryst lammelår, ca 2 kg
Saltlake:
2 1/2 l vann
2 1/2 dl salt
1/2 dl sukker
olje
Bland saltlaken, rør til salt og sukker er oppløst. Legg lammelåret i en rommelig, solid plastpose eller i doble plastposer. Hell i laken og lukk posen, kjøttet skal dekkes av laken. La det stå kjølig i ca 3 døgn, vend så posen noen ganger. Ta ut lammelåret, skyll og tørk det med husholdningspapir.
Lammelår kan også kjøpes ferdig lettsaltet og/eller lettrøkt.
Fryst lammelår legges utint i laken. Bør først stå ca 1/2 døgn i værelsestemperatur for å tine. Saltes deretter på et kjølig sted i ca 3 døgn som ovenfor.
Legg det salte lammelåret i en langpanne. Stikk inn et kjøttermometer slik at spissen kommer midt i den tykkeste delen. Pensle lammelåret med litt olje.
Sett langpannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 100 C varme. La stå til termometeret viser 75 C. Det tar 3-4 timer. Ta ut lammelåret og la det bli kaldt.
Skjær kjøttet i tynne skiver. Server det som pålegg, middagsmat eller på koldtbordet.
Lammelåret holder seg 1-2 uker i kjøleskap, kan også fryses.