Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ferske sildefileter
salt
1 dillkvast
2 rødløker
Eddiklake:
2 3/4 eddik 7%
2 3/4 dl vann
1 1/2 ts salt
1 ss sukker
5 hele hvite pepper
5 hele allehånde
2 laurbærblad
Salt filetene på kjøttsiden etter at finnene er fjernet. Legg en dillkvist på hver filet og rull dem sammen. Legg rullene tett sammen i en lav vid kjele.
Bland alle ingrediensene til laken og kok den opp. Avkjøl den litt.
Hell så mye lake over silderullene at disse blir dekket. Avkjøl resten av laken helt. La fisken trekke, ikke koke, ca. 6 minutter og avkjøl den i laken.
Skjær løken i tynne ringer.
Ta silderullene opp av laken de er kokt i og legg dem lagvis med rødløken i en glasskrukke.
Hell resten av den kalde laken over og sett glasset kaldt i ca. 3-4 timer før servering.