Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g storfekjøtt
400 g spekk
200 g lever
4 egg
2 dl kremfløte
salt
pepper
tynne spekkplater til å kle formen
marinade:
3 dl rødvin
1 dl portvin
4 sjalottløk
4 persillestilker
4 timianstilker
4 basilikumstilker
1 laurbærblad
Rens og tørr lever i et klede. Kutt spekk, kjøtt og lever i grove terninger og ha det i en arbeidsbolle. Tilsett ingrediensene til marinaden og bland alt godt. La det stå natten over.
Mal blandingen i kjøttkvern med fin skive. Bland i salt og egg. Spe med fløte. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
Fyll massen i form som er kledd med tynne spekkplater. La formen hvile en times tid. Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den i vannbad og bak patéen i ovn i ca 1 1/2 time ved 135 C. Sett den i press til neste dag.