Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g frisk sopp, f.eks steinsopp, kantareller eller traktkantareller
1 ss smør eller olje
1 ss hvetemel
1 liten løk
1 liter vann
1-2 tomater
1-2 ss rømme
dill eller gressløk
Suppen er mer syrlig enn sur. Skjær soppen i biter og brun den lett i smør. Tilsett en finhakket løk og hvetemel og la det bli brunt. Hell over 1 liter varmt vann under omrøring, og la suppen trekke i 10-15 minutter. Et par minutter før den er ferdig, tilsetter du tynne skiver av tomat.
Smak til med rømme og dill eller gressløk før servering.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller