Flere resulteter finnes under oppskriften
2 plater frossen butterdeig
2-3 sjalottløk eller 1 liten løk
1/2 l stekt sopp (kantareller eller blandet sopp)
2 ss smør
salt
pepper
litt hakket bladpersille
1 egg til pensling
La de frosne butterdeigplatene tine halvveis ved romtemperatur i ca. 15 minutter. Lag fyllet i mellomtide:
Skrell løken og finhakk den. Varm en stekepanne. Fres først soppen uten fett noen minutter. Ha deretter i litt smør og den finhakkede løken. Fres det hele på sterk varme. Salt og pepre lett. Tilsett hakket persille. Sett blandingen til side og avkjøl.
Kjevle ut butterdeigen litt og skjær hver deigplate i to firkanter. Kjevle deretter litt slik at firkantene blir tynnere og litt større. Legg soppblandingen midt på butterdeigen. Pensle langs kantene med vispet egg. Brett sammen til trekantete pakker og trykk rundt kanten med gaffel slik at deigen sitter sammen langs kantene.
Pensle pirogene godt med pisket egg. Stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 25 minutter. De spises lunkne eller avkjølt på en seng av strimlede salatblader. Drypp litt vineddiksdressing eller noen dråper mild balsamicoeddik over salaten. Server den straks.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller