Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g sjampinjonger
75 g smør
2 ss hvetemel
3 1/2 dl melk
100 g mager skinke
salt
pepper
100 g reven ost
4 skiver ost
smør
salat og hakket persille til pynt
Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Stek dem møre i halvparten av smøret. La dem renne godt av.
Smelt resten av smøret i en gryte og rør i hvetemelet. Spe med melk og kok sausen noen minutter til den er jevn og tykk.
Ha i hakket skinke, salt, pepper, soppen og det meste av osten. Rør ikke for mye, kraften av soppen kan misfarge sausen.
Varm retten, men la den ikke koke.
Rist loffskivene og smør dem mens de er varme. Fordel sausen på skivene, dryss over resten av osten og sett dem under grillen til de er pent brune.
Pynt med salat og hakket persille og server retten straks.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller