Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store eller 8 små tartaletter
1/2 kg friske sjampinjonger
3 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
3 dl fløte
salt
hvit pepper
paprikapulver
sherry
Rens sjampinjongene ved å ryste dem rundt i en stor bolle med grovt salt. På den måten "slipes" smusset løs og kan lett skylles bort i kaldt vann. Skyll soppen i rennende vann eller i så mange vann at det siste er klart og fritt for sand.
Tørk sjampinjongene og damp dem lett i smør uten å brune dem.
Dryss mel over, rør om og spe med fløte.
La stuingen koke til den er tykk og jevn i ca 15 minutter. Smak til med salt, pepper og paprika. Sherry i stuingen gir en fin smak.
Varm tartalettene forsiktig i ovn, fordel stuingen i dem. Server retten varm.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller