Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 l forvellet/dampet saltet sopp
1 gul eller rød løk
1 ss finklipt dill
pepper eller allehånde
Til sausen:
1/2 dl kremfløte
1 ts eddik eller sitronsaft
La soppen renne godt av. Bland den og løken fint.
Visp fløten til krem og smak til med litt eddik eller sitronsaft. Bland soppehakket og kremen. Smak til med pepper eller allehånde. Pynt med finklippet dill.
Spises som forrett sammen med kokte eller bakte poteter eller som en saltbit til mørkt brød. Den serveres også til Blini (små pannekaker).
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller