Flere resulteter finnes under oppskriften
Deig:
150 g hvetemel
litt salt
75 g smør
vann til passe deig
Fyll:
200 g skrelte poteter
75 g smør
4 ss melk
salt
pepper
100 g sjampinjong
100 g kokt skinke
100 g ost
persille til pynt
Sikt hvetemel og salt, smuldre i smøret og ha i vann til passe fast deig.
Kjevle deigen ut og fordel den i 4 store eller 8 små former som stekes 15-20 minutter, etter størrelsen.
Skjær soppen til fyllet i skiver og rist den litt i smør på pannen. Fordel den i formene.
Kok potetene møre, pisk i smør, melk og krydder med en gaffel til det blir en jevn mos.
Hakk skinken, riv osten og bland det i potetmosen. Fordel mosen over sjampinjongene i formene. Sett retten i ovnen igjen 6-8 minutter til toppen er gyllenbrun.
Serveres helt varm pyntet med persille.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller