Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter friske matrisker (sopp)
1,5 liter vann eller grønnsakbuljong
salt
2 ss smør
3 ss hvetemel
hvit- eller svart pepper
litt fløte eller rømme
Skjær soppen i biter og legg den i grønnsakbuljong eller kokende vann som er tilsmakt med salt. La den koke på svak varme i ca 30 minutter.
Sil av kraften og ta vare på den. Smelt smøret i en gryte, tilsett melet og brun det lett. Deretter tilsetter du kraften litt etter litt under kraftig omrøring og lar det koke i ca 10 minutter.
Tilsett soppen og la den bli varm, men ikke koke. Smak til med pepper og fløte eller rømme til slutt.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller