Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter spissmorkler (sopp)
100 g smør eller olje
1 løk
2 ss hvetemel
1,5 liter kjøttkraft
2 ss fløte
5 hardkokte eggeplommer
1 dl hvitvin
saften av 1 sitron
muskatnøtt
salt
Hakk løken og surr den i smør eller olje. Rens og forvell spissmorklene, finhakk dem og tilsett løken, dryss over litt hvetemel og rør godt. Hell over kjøttkraften. Rør godt og la det hele koke i 30 minutter. Ta soppen opp av gryten og sett gryten til side.
De hardkokte eggeplommene finhakkes og røres sammen med fløte og smør. Bland dette med soppen. Legg soppblandingen tilbake i gryten, tilsett sitronsaft, hvitvin, litt revet muskatnøtt og gi suppen et oppkok.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller