Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter frisk stubbeskjellsopp
smør til steking
1 løk
3 ss hvetemel
1 liter kjøttkraft
1-2 dl fløte
salt
pepper
1 dl hvitvin eller saften av 1 sitron
Skyll hattene til stubbeskjellsoppen og la dem renne av. Ikke bruk stilkene. Legg dem i en gryte og la dem surre i smøret. Tilsett finhakket løk og brun den lett. Dryss hvetemelet over soppen og løken og rør godt. Tilsett kjøttkraft og hvitvin under omrøring. La det trekke i 5-10 minutter. Smak til med fløte, salt og pepper.
Hvis du ikke bruker hvitvin i suppen, tilsetter du sitronsaften til slutt.
NB: Stubbeskjellsoppen sies å være en av de beste soppene i skogen, men vær klar over at den har en giftig dobbeltgjenger: Flatklokkehatten.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller