Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små kantareller, renst
4 sjalottløk, skrelt og finhakket
4 ss nøytral olje
3 hvitløkfedd, skrelt og presset
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
2 dl tørr hvitvin
2,5 dl kyllingbuljong
10-12 blader gelatin
30 blåskjell, lett kokte og renset
1 ts hakket bladpersille
1 ts hakket frisk estragon
1 ts hakket frisk timian
1 ss kuttet gressløk
Urtevinaigrette:
2 sjalottløk
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
3 ss balsamico eddik
2 ss tørr hvitvin
6 ss olivenolje
1 ts frisk bladpersille, hakket
1 ts frisk estragon, hakket
Er kantarellene store, så del de på langs. Oljen varmes i en stor panne eller kjele. Tilsett sjalottløk som stekes litt. Ha i hvitløk og kantareller, salt og pepper og deretter vinen. La det smådampe i ca 5 minutter.
Hell i en stor sil og ta vare på kraften. Sil den gjennom en fin sikt og bland med kyllingkraften.
Gelatinen bløtes i kaldt vann, ta bort nesten alt vannet og smelt den i en kjele under stadig omrøring. Rør i kraften. Ha i soppen, blåskjellene og de hakede urtene. Bland godt. Kle en 1 ½ liter brødform med kjøkkenfilm. Hell i blandingen. Avkjøl i ca 12 timer i kjøleskapet.
Ha alle ingrediensene til urtevinaigretten i en bolle og bland godt med visp. Bruk gjerne stavmikser.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller