Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g frisk sopp
800 g kokte,skrelte poteter
2 egg
2 ss smør
1-3 ss hakket persille
4-5 ss hvetemel
vann
salt
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2-3 dl melk
tomatpuré
salt
Frisk sopp kokes inn i sin egen kraft og avkjøles. Mal soppen på kvern eller matmølle sammen med de kokte potetene. De andre ingrediensene røres inn.
Fukt hendene og form små boller av deigen og legg dem forsiktig i kokende saltvann. La dem koke i 8-10 minutter.
Når bollene er ferdig, flyter de opp. Ta dem op og la dem renne av. Serveres med en sterk tomatsaus.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller