Flere resulteter finnes under oppskriften
300-400 g friske sjampinjonger
4-5 modne tomater
1 ss olivenolje
salt
2-3 dl tørr hvitvin
3 laurbærblad
6 hele pepperkorn
1 kvist timian
1 sitron
10 løk
Rens sjampinjongene enkeltvis under rennende, kaldt vann, men la den ikke bli liggende i vannet. Legg sjampinjongene over i en bolle og drypp sitronsaft over, slik at de ikke blir misfarget.
Skåld og flå tomatene, skjær dem i biter og la dem koke i olivenolje med salt, hel pepper, 1 laurbærblad og timian til de er sammenkokt.
Gni massen gjennom en finmasket sikt eller få minutter i hurtigmikser. Ha alt tilbake i kasserollen eller gryten.
Legg hele, rensede løk i gryten, kok i 10 min og tilsett sjampinjonger, hvitvin og 2 laurbærblader. Kok i ca 10 minutter over svak varme, under lokk. Smak eventuelt til med mer krydder.
Serveres varm som selvstendig grønnsakrett
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller