Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g sopp
lettsaltet vann
1 ts svart pepper
2 laurbærblad
Krydderlake:
1 ½ dl eddik
1 ½ dl matolje
salt
5-6 hvitløkfedd
finhakket persille
Soppen skylles godt og kokes i 10-15 minutter i så mye saltvann at det dekker soppen. Ha noen hele svarte pepperkorn og et par laurbærblad oppi. Hell av vannet, la soppen renne av, finhakk den og legg den i krydderlaken. Bland godt og la salaten stå og trekke i 10-15 minutter.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller