Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g friske steinsopper
1 løk
2-3 ss vann
salt
olje til steking
3 egg
½ dl brødrasp
1 dl rømme
salt
pepper
Finhakk løken og brun den. Rens og finhakk soppen og legg den i pannen med 2-3 ss varmt vann og salt. La det surre på svak varme i 20-25 minutter.
Skill eggene og rør inn eggeplommene i rømmen, hell blandingen over soppen og løken og rør godt. Stivpisk hvitene og skjær den inn sammen med brødraspet, salt og pepper.
Hell røren i en smurt ildfast form, jevn overflaten med en skje og bre rømme over.
La formen stå i ovnen ved 175 C i 40-45 minutter. Avkjøl pateen i formen 5-10 minutter, skjær den i skiver og server den med en frisk, grønn salat.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller