Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten skjell-piggsopp eller skrubbsopp (200 g)
1 liten rødløk, i skiver
dill
1 dl eddik, 5 %
1/2 dl sukker
6 hvite pepperkorn
6 allehåndekorn
Skjær soppen i tynne skiver og legg dem i en bolle sammen med rødløken. Bland ingrediensene til laken og gi den et oppkok og la den bli kald.
Hell laken over soppen. La retten stå kaldt noen timer eller til neste dag.
Pynt med rødløk og dill like før servering. Serveres som forrett eller på koldtbord.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller