Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 store sjampinjonger
1 løk
2 ss olivenolje
150 g spekepølse
2 fedd hvitløk
3 ss finhakket fersk persille
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille.
Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i.
Stekes ved 200 C i 10-12 minutter.
Serveres gjerne sammen med en frisk salat.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller