Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter friske eller 4 dl dypfryste traktkantareller
1 løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl fløte
salt
hvit pepper
Skjær traktkantarellene og løken i småbiter. Smelt smøret i en gryte og stek soppene lett i det. Tilsett løken og la den surre med. Når soppkraften er nesten helt fordampet, drysser du hvetemelet over. Rør godt og tilsett så fløten litt etter litt under omrøring. Smak til med salt og pepper og la det hele trekke under lokk i 10-15 minutter.
Serveres til kjøtt- eller pølseretter med kokte poteter.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller