Flere resulteter finnes under oppskriften
2 løk
1 ss olje
1/2 liter rensede kantareller i biter
1 ss eddik, 12%
1 dl hvitvin
2-3 ss honning
3/4 ts salt
1/2 krm nymalt hvit pepper
Skrell og skjær løken i tynne skiver. La den frese i olje i en gryte på svak varme uten at den får farge.
Tilsett soppen. Stek til den blir blank, men uten at den får farge. Tilsett eddik, vin og honning. Krydre.
La marmeladen syde under lokk i ca 10 minutter. Øs marmeladen over på glass og sett på tette lokk. Avkjøles.
Marmeladen bør stå kjølig et par dager før den serveres.
Soppmarmeladen smaker godt til ulike retter av vilt.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller