Flere resulteter finnes under oppskriften
3 kg fersk sopp (ikke blekksopp)
100 g grovt salt
12 hele hvite pepper
3 ts fennikel
3 ts karve
2 ts knust laurbærblad
dillkroner
Rens soppen og del de største. Gi soppen et oppkok i egen kraft, i en vidbunnet kjele.
Hell ut kraften og tørk soppen forsiktig i et håndkle. Avkjøl.
Legg sopp og salt vekselvis sammen med krydderblandingen i store syltetøyglass. Underste og øverste lag skal være salt.
Legg press på soppen og sett glassene kaldt. Presset skal holde soppen under laken.
Vi anbefaler egen salat til denne retten: Salat på saltet sopp - se denne under kategorien salater.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller