Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g frisk sopp, evnt 250 g hermetisk
1 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
1 1/2 ss smør eller margarin til sausen
3 ss hvetemel
3 dl soppkraft og fløte/melk
4 egg
salt
hvit pepper
Skyll den friske soppen og la den koke i sin egen fultighet til den er mør.
Sil deretter fra kokekraften og hakk soppen.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med væsken og la sausen koke 3-5 minutter. Avkjøles noe. Rør i én eggeplomme om gangen, tilsett soppen. Krydre og smak til.
Pisk hvitene stive og skjær dem forsiktig inn i sausen.
Hell blandingen i en godt smurt ildfast form. Stekes på 175 C i ca 40 minutter.
Serveres straks med rørt smør.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller