Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter ferske kantareller eller 2 bokser hermetiserte, á 110 g
1 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl kremfløte
1/2 dl hakket persille
1/2 ts salt
1 krm svart pepper
1 krm timian
3 eggeplommer
3 eggehviter
Rens og grovhakk soppen. Skrell og hakk løken. Fres alt i litt matfett. Er kantarellene ferske, skal de freses til all væsken har fordampet. Finhakk eller miks dem i en kjøkkenmaskin.
Legg dem over i en kjele, strø over mel og spe med fløten. Rør godt. La putre i noen minutter. Tilsett hakket persille og krydder. Ta kjelen vekk fra platen.
Rør inn eggeplommene, en av gangen. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i den lett avkjølte blandingen. Hell den over i en smurt ildfast form, gjerne porsjonsformer.
Stekes i ovn ved 200 C på nederste rille i ca 20 minutter. Velv dem etter ca 5 minutter eller server dem direkte fra formene.
Serveres enten son forrett på salatseng eller som tilbehør til ulike fugl- eller viltretter.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller