Flere resulteter finnes under oppskriften
60 g usaltet smør
1 1/4 dl hakket løk
3/4 dl oppskåret sjalottløk
1 1/4 dl hakket stangselleri
2 ts hvitløk
500 g blandet skogsopp og sjampinjong
2 1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 ss tørkede basilikum
1/2 ss tørket timian
1/2 ss tørket oregano
1 ts tørket rosmarin
1 ts salt
1/4 ts pepper
200 g kremost
2 1/2 dl ferske brødsmuler
2 egg
Varm smøret i en stor stekepanne til det skummer. Når skummingen har gitt seg, stekes løk, sjalottløk, selleri og hvitløk i ca 6 min til det har fått gyllen farge.
Sett opp varmen og legg i ferdig oppskåret sopp og sjampinjonger. Røres hele tiden til de blir gyllenbrune.
Tilsett krydder, valnøtter, salt og pepper. Røres til all fuktighet er fordampet.
Ta gryten av varmen og la pateen avkjøles.
Kjør alt til puré i kjøkkenmaskinen. Tilsett så kremosten og kjør til det er godt blandet og massen er blitt helt glatt. Hvis man har en liten maskin, kan det lønne seg å dele porsjonen i to. Bland inn brødsmuler og egg. Kjør maskinen til massen er glatt. Helles så over i godt smurt form.
Pakk formen helt inn i matpapir og så i aluminiumsfolie. Folien vil hjelpe å holde matpapiret på plass.
Stekes på 180 C midt i ovnen i ca 1 1/2 time. La formen bli avkjølt, innpakket på en rist. Når den er avkjølt, settes pateen, fremdeles innpakket, i kjøleskapet natten over.
Fjern folie og papir. Skjær rundt kanten med en skarp kniv. Snu den opp ned på et fat eller en dekorert glasstallerken.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller