Flere resulteter finnes under oppskriften
nyplukket sopp
Skjær av rotenden og børst soppen ren for rusk. Skyll soppen raskt under springen bare hvis det er helt påkrevd.
Legg soppen utover på en rist eller håndkle så den får renne godt av seg. Skjær soppen i biter eller skiver. Legg den i en tørr, varm stekepanne. La den ligge til den faller sammen og safter seg. Snu litt på soppen av og til.
Avkjøl soppen i kraften. Fyll sopp og kraft i små porsjoner, for eksempel rømmebeger. La det være igjen et par centimeter tomrom slik at innholdet får plass til å utvide seg ved frysing.
Dypfryst sopp holder seg omtrent 12 måneder.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller