Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
1 ts gurkemeie
150 g sjampinjonger
1 ss smør
1 ss sitronsaft
1/2 dl hvitvin
salt
pepper
100 g kokt skinke
1 ss klippet persille
4 kalvemedaljonger
4 skiver loff
smør til steking
salt
pepper
4 tomater
Kok risen mør i vann med salt og gurkemeie. Hell kokevannet fra og fyll risen i smurt form. Hold den varm.
Hold til side 4 jevnstore sjampinjonger. Skjær resten i skiver som dampes i smør, sitron og hvitvin. Smak til med salt og pepper. Tilsett finstrimlet skinke og persille og gi det hele et oppkok.
Stek kalvemedaljongene pent brune og så vidt gjennomstekte, ca 10 minutter.
Rist loffskivene lett. Damp tomatene lett i smør.
Hvelv risen på varmt fat. Dekk med sjampinjongstuingen og arranger kalvemedaljongene på loffskivene rundt, vekselvis med tomater.
Server retten rykende varm.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller