Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Nesten alle sopper kan fryses. Vanligvis lønner det seg å bruke bare små eller middels store sopper av god kvalitet og fryse hvert slag for seg. Skarpe risker må forvelles før de fryses. Når soppen er renset, opdelt og innkokt i sin egen kraft, tar den mindre plass enn sopp som er fryst rå. Er den heller ikke tilsatt salt og fett, kan den holde seg et år.
Det går også fint å fryse stekt sopp. Skjær soppen i biter, og brun den i pannen med litt fett. Når soppen har krympet, avkjøles den og legges i plastbokser eller poser og fryses. Den kan holde seg i 3-4 måneder. Fettet gjør at den harskner hvis den ligger lenger.
Sopper som passer best til å fryses hele og rå, er først og fremst små steinsopper og skrubber, kantareller og hattene på stubbeskjellsopp. Også traktkantareller kan råfryses hele eller hakket, men det er bedre å koke dem inn i sin egen kraft først.
Også sopper som må forvelles kan fryses. Etter forvellingen bør du skylle dem i kaldt vann og la dem renne godt av.
Dypfryst sopp kan tines i gryte eller panne på svak varme. Soppen vendes forsiktig hele tiden. Den kan også tines i mikrobølgeovn eller i romtemperatur. Væsken som frigjøres når soppen tiner, kan brukes i matlagningen.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller