Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l fersk sopp
2-4 hvitløkfedd
1 dl olje
2-3 ss persille
1/2 ts salt
nymalt svart pepper
Skjær soppen i skiver eller små biter. Varm halvparten av oljen i en stekepanne. Bruk ganske høy temperatur. Skjær halvparten av hvitløkfeddene i skiver og ha dem i pannen. Når hvitløken er lett brun, har du soppen i. Rør om og la soppen koke i olje ca 5 minutter. Stek ikke mer enn 2-3 dl sopp om gangen og la oljen bli ordentlig varm før duhar soppen i.
Strø salt, pepper og persille over. Server retten på loff som en godbit eller som forrett.
Har du en vinskvett kan du helle 2-3 ss på den ferdigstekte soppen. La det koke noen minutter før du smaker til med salt og krydder.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller