Flere resulteter finnes under oppskriften
ferdig tertedeig på ca 500 g
Fyllet:
1/2 l sopp
1 løk
2 ss smør
1 1/2 dl kokt ris
1 hardkokt egg
1/2 ts salt
1-2 ss klippet dill
nymalt svart pepper
2-3 ss fløte
Fres oppskåret sopp sammen med hakket løk. Bland i den kokte risen.
Hakk det hardkokte egget i små biter og bland det i. Smak til med salt, pepper og dill. Ha i litt fløte hvis fyllet virker tørt.
Kjevle ut deigen til den er 1/2 cm tykk. Skjær ut firkanter. Legg en skje av fyll på hver. Brett deigen over fyllet til en trekant. Klem kantene tett sammen.
Legg pirogene på en plate. Pensle med sammenvispet egg og stek dem ved 250 C i ca 10 minutter.
Serveres til klar suppe eller buljong. Eller som man gjør i Finland, til kaffe eller te.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller