Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g blandet sopp 2 ½ dl hvitvinseddik 2 ½ dl hvitvin 2 ½ dl vann ½ ts sennepsfrø 3 svarte pepperkorn 1 timiankvast 30 g sukker 5 g salt
Rens soppen grundig. Hvis den er veldig skitten, skyll den raskt under rennende, kaldt vann og tørk forsiktig. Del de største soppene i fire. Hell eddik, hvitvin og vann i en tykkbunnet kjele, legg i soppen og tilsett timian, sennepsfrø, pepperkorn, sukker og salt. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter. Ta soppen ut av kjelen. Kok inn marinaden i ca 5 minutter, trekk kjelen til side og avkjøl. Steriliser et glass ved å plassere det 5 minutter i en stor kjele med kokende vann. La det stå og renne av på et rent kjøkkenhåndkle. Fyll glasset med sopp og slå over den avkjølte marinaden. Lukk glasset hermetisk og oppbevar det på et tørt og mørkt sted. Eddiksyltet sopp smaker nydelig til spekeskinke.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller