Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl ris
500 g frisk sopp
1 purre
4-5 tomater
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 dl melk
2 ss revet ost
2 egg
salt
krydder
Kok risen. Rens soppen og purren og skjær dem i biter. Legg sopp og purre i en gryte og la dem surre til soppkraften er fordampet. Skjær tomatene i skiver. Smelt smør i pannen og brun melet lett i det, tilsett melken litt etter litt og gi det hele et oppkok under omrøring. Ta pannen av platen.
Når sausen har blitt avkjølt, pisker du inn eggene. Alle ingrediensene legges lagvis i en smurt, ildfast form. Først ris nederst, deretter sopp, purre og tomater. Sausen helles over og på toppen strøs revet ost.
Sett formen i varm ovn ved 200 C og la den stå ca 30 minutter, til den er blitt brun på toppen. Serveres varm med grønnsaksalat.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller