Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 400 g rensede kantareller
4 dl sylteeddik, 7%
3 dl sukker
4 hvite pepperkorn
4 nelliker
1-2 stykker ingefær
1 stykke kanel
1 liten rødløk i skiver
Skyll kantarellene og la dem forkoke i vann i ca 10 minutter. La dem så renne av.
Bland ingrediensene til laken og kok den opp. Legg i soppen og la den koke langsomt i ca. 1 time. Hell deretter kantarellene og laken på glass. Oppbevar dem kaldt. Serveres til stekte kjøttretter.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller