Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l friske eller 1 dl tørkede traktkantareller
2 finhakkede sjalottløk eller 1 liten, finhakket løk
3-4 ss smør eller margarin
3-4 ss hvetemel
1 1/4 l vann og 2 terninger hønse- eller grønnsaksbuljong
2 dl créme fraîche
1 ss tomatpuré
litt salt
litt pepper
1 ss presset sitron eller 1-2 ss madeira
finhakket gressløk
Ta til side noen små, hele sopp. Skjær eller riv resten i små eller store biter, avhengig av hva du foretrekker. Fresall sopp samt den finhakkede løken i smør i ca. 10 minutter.
Dryss på hvetemelet og rør om. Hell i litt av vannet, bare et par dl, og rør rundt slik at melet løser seg godt opp. Hell på resten av vannet. Smuldre i buljongterningene.
Kok suppen på ganske svak varme i ca. 20 minutter. Visp i créme fraîche og tomatpuré. Smak til med litt salt og nymalt pepper. Smak også til suppen med presset sitron eller madeira. Dryss gjerne på finhakket gressløk.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller