Flere resulteter finnes under oppskriften
5 ss olivenolje
2 ss finhakket hvitløk
50 g bacon eller skinke, i terninger
500 g blandet frisk sopp, delt i to eller 5 millimeter tykke skiver
½ dl tørr hvitvin eller sherry
½ dl hakket bladpersille
salt
nymalt pepper
Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk og bacon eller skinke og stek i ca 2 minutter, til det er gjennomvarmt.
Skru opp til sterk varme, ha i soppen og stek raskt i 4-6 minutter, til alt er mørt. Rør av og til. Steketiden avhenger av soppslagene og hvor tykk skivene er. Hvis soppen ikke har gitt fra seg mye væske, tilsetter du vin eller sherry og fortsetter å steke til væsken er absorbert. Tilsett persille og rør godt.
Dryss salt og pepper over, legg retten på et serveringsfat og server med en gang.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller