Flere resulteter finnes under oppskriften
7,5 dl buljong eller klar kjøttsuppe (vann + 3 terninger) 6 store tørkede kinesiske sopper, bløtlagt i varmt vann til de er myke. Eller 12 friske sjampinjonger eller 5 dl renset skogsopp 1 ss revet frisk ingefær eller ¼ ts tørket 4 ss tørr sherry eller litt soyasaus 3 ss sesamolje, om ønskelig 2 egg, sammenpiskede 2 ss brandy eller konjakk, om ønskelig
Kok opp buljongen. Fjern stilkene fra de tørkede soppene og skjær hattene i strimler. Ha dem i buljongen sammen med ingefær, sherry og sesamolje. Kok opp. Sil de sammenpiskede eggene i suppen mens du rører forsiktig. Smak eventuelt til med mer krydder. Hvis du vil, kan du ha i brandy like førservering. Kineserne har en rekke forskjellige sopper som er helt forskjellig fra våre. Gjerne med en røykaktig smak. De symboliserer rikdom og framgang, særlig hvis de har sprekker i hatten. Frisk østerssopp finnes i velassorterte butikker, og det finnes et godt utvalg av tørket sopp i asiatiske forretninger.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller