Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g frisk sopp
3 ss sitronsaft
1 løk
1 bunt persille
2 ss smør
salt
nykvernet pepper
2 dl fløte
Gni soppen godt med kjøkkenpapir, eller skrap dem rene med kniv. Ikke vask dem.
Skjær soppen i tynne skiver, dynk dem med 2 ss sitronsaft, slik at de ikke misfarges.
Skrell og finhakk løken. Vask, rist og finhakk persillen med en stor kniv.
Smelt smøret i en stor panne. Fres løken blank. Tilsett så soppen litt etter litt, og brun dem under omrøring. Når all soppen er brunet, krydrer du dem med salt og pepper, blander inn fløten og halvparten av persillen.
La soppen koke seg mør i 10 minutter over middels svak varme. Til slutt smaker du sausen til med resten av sitronsaften, salt og pepper. Strø frisk persille på toppen.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller