Flere resulteter finnes under oppskriften
40 g tørket sopp
1,5 l vann
4-5 rødbeter
200 g kål
3-4 poteter
2 gulrøtter
1 hvitløkfedd
50 g tomatpuré
1 ss hvetemel
3 ss olje
½ ts sukker
1 dl rømme
1 ss vineddik
salt
pepper
laurbærblad
persille
dill
Skyll den tørkede soppen, kok den i ca 1,5 liter vann. Hvis soppen er tørket i store biter, bør de tas opp og skjæres smått.
Sil og kok opp soppkraften og sett den til side. Finsnitt eller riv rødbetene og legg dem i en gryte med litt av soppkraften og tomatpureen. La det hele trekke ved svak varme en times tid.
Skjær gulrøttene i småbiter og knus hvitløkfedden. Fres gulrøttene, hvitløken og soppen litt i olje, og strø hvetemelet over. Skrell potetene, skjær dem i biter og finsnitt kålen. Kok opp resten av soppkraften, legg oppi potetene og kålen. Når det begynner å koke igjen, legger du i soppen, rødbeteblandingen, de stekte grønnsakene, laurbærbladet, pepper og salt etter smak. La det koke noen minutter.
Før suppen serveres smaker du den til med eddik. Legg litt rømme i hver tallerken og dryss hakket persille over. Du kan også servere rømmen i en egen skål.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller