Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g små poteter
salt
500 g fersk sopp
2-3 hvitløksfedd
nykvernet pepper
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
3 selleristilker
1 bunt vårløk
2 milde, røde pepperfrukter
1 bunt persille
1 ss karripasta
Vask og skrubb potetene, legg dem i en gryte, og dekk dem så vidt med vann. Tilsett salt, og kok dem opp under lokk. Skru varmen ned og kok dem i 15-20 minutter til de er møre.
Mens potetene koker renses soppen. Det er bedre å gni dem rene enn å vaske dem, ellers så suger de seg raskt fulle av vann. Skjær vekk harde og tykke stilker, og skjær hatten i litt mindre biter. Skrell og finhakk hvitløken. Marinér soppen i en bolle med hvitløk, salt, pepper, 2 s olivenolje og sitronsaft.
Vask selleristilkene og skjær vekk alt som ser vissent og dårlig ut. Skjær stilkene i tynne skiver. Rens og vask vårløken; kjær vekk rottrevlene og alt grønt som ser stygt og vissent. Skjær så vårløken i tynne ringer på skrå. De friske pepperfruktene vasker du bare, mens de hermetiske må renne av seg. Skjær store pepperfrukter i biter.
Når potetene er ferdige, slår du av vannet, og lar potetene dampe av seg. Skrell dem mens de fremdeles er varme. Vask, tørk og grovhakk persillen.
Varm en stor panne eller woken, ha resten av oljen oppi, og vent et øyeblikk til den er blitt varm nok. Tilsett selleri og vårløk, og rørstek det i 1 minutt. Skyv til side, og ha soppen i pannen, porsjonsvis sammen med marinaden. Stek den godt på alle kanter under omrøring. Strø pepperfruktene oppi.
Del potetene i to eller fire, og bland dem godt inn. Rør inn karripastaen, og stek alt sammen i 1-2 minutter til. Smak til med salt og pepper, og strø med persille.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller