Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frisk sopp
1 dl hurtigris
1 dl havregryn
1 sl solsikkefrø
2-3 egg
1 løk
salt
pepper
margrin
maisenna- eller potetmel
Skjær soppen i små biter. Ikke bruk kjøkkenmaskin! Legg alt i en stor kasserolle, og varm til vannet kommer ut av soppen. Er soppen tørr, hell over vann til det dekker soppen. Ta pannen av ovnen. Ha i alle ingrediensene, og rør sammen til en fast deig. Krydre med salt og pepper.
Form kaker med en skje dyppet i mel, og prøvestek en liten kake først. Hvis den ikke henger sammen, kan du ha i litt mer mel, eller litt potetstappe-pulver.
Server med poteter, gulrøtter og brun saus - og eventuelt litt stekt løk.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller