Flere resulteter finnes under oppskriften
Deig:
3 dl hvetemel
100-125 g margarin
3-5 ss kaldt vann
tørrede erter eller bønner
Fyll:
500 g små sjampinjonger
2 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
sitronsaft
1/2 bunt klippet persille
1 1/2 dl rømme
1 liten boks tomatpuré
Smuldre margarin i hvetemelet og arbeid deigen lett sammen med kaldt vann. Sett den kjølig minst 15 minutter. Kjevle den ut og legg den i rund form. Prikk deigen godt og fyll den med tørre erter eller bønner. Stek bunnen til den er gyllen, 20-25 minutter. Hell ertene ut.
Rens og vask sjampinjongene godt. Bruk kaldt vann, så de holder seg lyse. Tørk dem.
Damp sjampinjongene i smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ta dem opp og legg dem i tertebunnen.
Kok pannen ut med rømme og tomatpuré. Hell halvparten av sausen over sjampinjongene. Dryss klippet persille over.
Stek terten nok 5 min. Hell resten av sausen midt på terten.
Serveres varm med grønn salat.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller